Saturday, May 26, 2012

Kenapa tingkkatan 6? OH TIDAKKK!!

assalamulaikum..








first kenapa aku masuk tingkatan 6??


okay..mula-mula sebenarnya dari dulu lagi aku dah pangkah tingkatan 6 nie dari senarai tempat untuk aku belajar..tak tahu kenape sebab aku bayangkan......




1


kerja rumah yang sangat banyak
memerah otak sampai tak boleh nak perah!
 2
dari sains kepada ekonomi..
pewwhhh! tak macam giler pulak an
kepala otak..
 3
sesi suai kenal macam budak form 1 @ darjah 1
aarrrggghhh..! tension..


4

mematuhi disiplin lagi..
aarrrggghhh!! tension kali kedua..


inilah antara yang aku rasa..arrggghh! TAK NAK masuk Form 6!! sebulat suara katekan TAK NAK!! tapiiii.....nak jadikan ceritaaa...


sebenarnya aku mengharapkan untuk buat diploma,tapi apekan daya tak ade rezeki,terus mengambil langkah yang drastik untuk masuk F6..


memang pada mulanya hati nie berat nak masuk F6,aku laa pelajar yang paling bermasalah sekali..mengalami kekeliruan..apabila telah dibasuh sebersih,bersih nye (BERSIH 5.0) oleh guru-guru..maka hati aku nie telah terpautla dengan F6..


kenapa amik ekonomi?


okay,pada mulanya aku dapat F6 sains dekat satu sekolah nie..sekolah nye jauh sangat kot dari rumah aku..hampir 36km,takkan hari-hari nak ulang alik,nanti bukan penat belajar,tetapi penat pergi sekolah dan balik sekolah..


so,ambil keputusan tukar kepada kemanusiaan, dan ambil kos ekonomi,geografi,pengajian am dan bahasa melayu..pada mulanya sedih jugak nak tinggalkan sains..tapi nak buat macam mane..


CHROMOSOMES bertukar kepada TAK ANJAL SEMPURNA..


....


btw,insyaAllah..akan cuba untuk melakukan yang terbaik..doakan kejayaan aku ..okay!! dapat 4.0..aminn..






STPM sekarang lebih senang..sebab mengunakan sistem semesta..


JOM masuk Form 6..hihi






lepas nie main kira-kira je laaa...





sekian

8 comments:

Pecinta pink^^ said...

yeahh,,form6 best la..sama macam akk dulu:) subjek pun same je tuh..bm,geo.eko,p.am..yg paling susah eko la..mikro n makro err berkeluk2 otak ni..ape2 pun best of luck tau..:)

yayahnasake said...

untunglah adik sekarang dah gunakan sistem semester... kakak masih guna sistem lama... tapi still menarik... be careful with p.am.. jgn sampai fail...

DON'T JUDGE T6 AS LOAD ON YOUR SHOULDER dan DON'T JUDGE ANYTHING WITHOUT TESTING IT FIRST... hehehehe

terasa sedikit orng kutuk2 t6 nie sbb saya pun T6 now...hehehe

bungajaz said...

adiikk untung f6 tak macam time akak abang dulu2...taw...kejew khusus boleh backup paper adikkk..
btw gambate...^.^

Rozuan Ismail said...

x pelah dik dapat kt mana2 pon. yg pnting belajar rajin2

zakirul rahim said...

pencinta pink : hihihi..same eh? boleh ajar nie..erm tuh la..ekonomi rasanye macam susah tapi kena cuba jugak..btw,thanks kak..doakan dapat A dlm ekonomi eh..hihi

zakirul rahim said...

yayanasake : pengajian am??haha! takot kot nak belajar..erm..tuh laa..kalau tak lulus p.am mati la jawapnye..hihi..majulah tingkatan 6 untuk negara..! yeahhh!! hihi

zakirul rahim said...

bungajaz : erm..tuh laa..beruntung sangat..btw,thanks kak..hihi

zakirul rahim said...

Rozuan ismail : Yeah!! betol tuh..! thanks you..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...