Thursday, July 19, 2012

Tips terakhir sebelum bulan Puasa..rugi tak tengok..

assalammualaikum




ya habibi ya maulana..gosok gigi guna spana..*gurau kasar..


*tajuk gua macam mintak simpati "word (rugi tak tengok)" taktik kotor..abaikan..WAHAAAA~




lagi sekali,gua selaku professor tips akan beri tips lagi kepada anda!! yeahhh!! suka tak ?? gedik nak mampos..okay,gua tahu ramadhan dah dekat bebeno,lagi 1hari sahaja lagi..so ini tips-tips sebelum menjelang bulan ramadhan..


take note please..!


turn mood to vangang-vangang..haha!








1)makan sepuas-puasnya..stok untuk 1bulan.. !


well,inilaa masenya untuk kita makan sepuas-puasnya..sehingga pecah perut luorang,sebab gua tahu nanti time puasa confirm luorang semua mengidam macam-macam laa..biawak goreng,tenuk sup..even tengok adik minum susu pun
dah kecur..


ini gara-gara nafsu nak makan melampaui nafsu ibadah..haha! boleh gitu ker jah??






2)koreklaa ape yang patut dikorek (18SX).. !


yess!! masa inilaaa untuk membuat kerja korek mengorek..nanti time puasa waktu malam jee boleh korek..time siang konfirm taik hidung bersepah..selekeh sioott..HAHA


tapi sekarang dah trend hingus meleleh..sweet gituu..watdepak!! haha




3)main laa sepuas hati (18SX).. !




main puas-puas sehingga tak puas..pewhhh ayat gua..haha






4)call Pakwey@Makwey selama mungkin..!




inilah kali terakhirnya untuk call pakwe@makwe yang luorang cintai bagai..sebab lepas nie sure mereka busy buat kerja amal, etc..jangan pelik bile pakwe@makwe luorang semua berubah tetiba..


dapat hidayah lettew!? hehe..alhamdulillah






5)kumpul duit untuk pergi ke bazar.. !


gua tahu luorang semua mesti selera macam-macam time puasa nie,so bile nak pergi bayar mesti kena bawak duit  banyak,jadi simpan duit,sebab luorang kan nak beli yang bukan-bukan..*sama laa macam gua..


azam puasa kali ini..make sure at least gua dapat pergi bazar ramadhan sekali..HAHA


####################################################




so..seperti biase..SELAMAT BERPUASA..puasa penuh gua bagi hadiah..


hadiah ape??hadiah kiss!! pewhhh! sweetkan gua...watdepak lagi sekali..haha
bytheway..semoge ramadhan ini lebih bermakna dan lebih membuat amal-amal yang baik-baik..jadikanlaa ramadhan kali ini sebagai ramadhan kali terakhir buat kita..


yang dah tue bangke malu laa kalau tak puasakan..!!



sekian

1 comment:

SA said...

selamat berpuasa :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...