Saturday, December 17, 2011

percutian yang penuh dengan kenangan indah..sweet gituu!

assalammualaikum


hello peeps..


hari isnin lalu aku and my friend pergi bercuti!! di Punggai Bayu Beach Resort..
plan nie dibuat agak lama jugaklah..dari awal tahun lagi,sebab korang tahu jerklah kan tahun nie adalah tahun last aku bersekolah,so nak meraikan semua habis sekolah kitaorang bercadang pergi holiday!


memandangkan duit kelas yang dikumpul dari awal tahun terlalu banyak..hamboi! banyak ker??tak adalah banyak mana pun tapi ok lah untuk buat percutian selama dua hari satu malam..


so..kitaorang on untuk pergi bercuti..
sementara itu,kita layan gambar jerk..cita banyak pun tak guna jugak..boring yer dak..


1.ketibaan..


okay..kitaorang berkumpul di sekolah jam 11 gitu..and then bertolak ke Punggai Bayu Beach resort jam 11.45 kot..menaikki 2 van 2 kereta..yang tak syoknya van kitaorang sesat!! arrrgghh..dah menjejaskan masa..sampai2 jerk..terus pergi pantai..macam orang jakun..haha


and then cek in..letak barang..terus sukaneka


2.guru yang hebat..!


guru yang sporting dan comelll! diaorang nie sporting giler..okay ar..sangat best diaorang nie..huhuhu..sangat puas menjatuhkan cikgu yang pakai baju pink tuh ke dalam kolam..hahaha(gelak jahat)




3.sukaneka..pecah perut ketawa..!


ini adalah sukaneka yang kita orang main..walaupun tak bape nak sukan sangatlah kan..but that time..pewwh!! macam nak pecah perut gelak..
sebab terlalu lawak..btw sangat syokk! main tarik tali team aku kalah..haha..2-1..tak apa nanti repeat..hehe




4.sambut birthday secara berjemaah..!januari to disember


malam celebrate birthday satu kelas,and then BBQ..semuanya disponser oleh cikgu! bessstt..




5.makan malam BBQ dan berkaroke di tepi pantai


makan ayam,ikan,udang,hot dog..dan macam-macam lagi ar..pecah perut dibuatnya..and then ada some game lagi..kotak beracun..pernah main??


Hari ke_2


6.menikmati sunrise..


bangun awal pagi after solat terus pergi pantai semata-mata nak tengok sunrise..best tuh..


7.snap,snap gambar bila sunrise..syuukk!!


masa nie dah tak ada keje..so amek gambar jerklah..teka which one me??
cepat2..


8.mandi manda! sampai tak ingat dunia..syuukkk habis!


sebelum balik,sempat lagi mandi dekat kolam..best tuh..sehingga air penuh dekat dalam otak.


sangat penat masa tuh..walaupun penat tetapi sangat fun..memory yang akan ku simpan sampai bila-bila..yeahhh!!


sampai sekarang rindu dengan semua budak 5Anggun..hehe


sekian..


bebelan khidmat:ada kerja kosong tak??nak kerjalah..haha
terpaksa buat gambar macam tuh..sebab terlalu banyak gambar untuk dikongsikan..ceehhwah!

4 comments:

Nur Aischa said...

wahh bestnya, jamuah kelas kat tepi pantai ! syok sgt kan, ahh jealous. hahah

zakirul rahim said...

hahaha..tahu tak ape..best giler..hehe..jangan jealous dong..

Nur~chan said...

Nak komen setiap gmbr ni~!

1. -kita bertolak dlm pukul 12tgh...
-lama tau tunggu van korang sesat!
-tak sangka korang jakun gi pantai, tapi sedih tak blh mandi...

2. -cigku single of course sporting~!
-jatuhkan cikgu dlm kolam tak baik tau!

3. -korang tahu tak... korang tak warm up dulu sblm sukaneka! sakit badan bila balik! =_="
-main tarik tali yg paling syok sekali~! mmg lucu!

4. -terharunya celebrate birthday satu kelas... yg tak dtg tu rugi...
-kek oreo tu sedap! tapi yg choco tu kurang...
-cikgu tak bgi thu harganya berapa...

5. -korang ambil hot dog bynk sngt! kte tak dpt rasa tau...
-soalan kotak beracun tu mngarut lah! ada soal kekasih pertama...kte tak de lah...
-dari mana dpt gmbr kte tu??? dr kechik ea???

6. -ala... terlps tngk sunrise...sedih...!

7. -bestnya snap gambar bila sunrise...! jeles ni!
-awk org ke-5 dr kanan~
-siapa yg ambil gmbr???

8. -maaflah kte tak join mandi kolam ni... sebab... agak memalukan! >< bila naik je, baju semua nmpk fit! pastu jarang! dan habis aurat! satu lagi, kolam tu bnyk chlorin,Cl~! chlorin berada dlm Group 17! Period 3! smakin keats group 17 smakin reactive! so, bahaya! ;P


Overall vacation ni bagi kte...5/10~! 50% jelah... yelah! kte agak speechless, tiada kwn yg blh buat kongsi cerita, main gurau2 ke, diorang yg kte rapat pun tak dtg T_T... jeles tngk korang yg ada member2 yg sngt sporting! main gurau2, laughing sama2, selalu brsama kemana pun, buat sesuatu pun sama2, nak cerita pun lagilah heboh! masa mlm tu, heboh dorm prempuan! ingatkan apa rupanya crte luahan perasaan~

hahaha tu jelah... jgn marah, just pandangan je~ hmmmmm ada kerja kosong tak?

zakirul rahim said...

a'ah..dari kechik..erm..kesian kau fatin..tapi tak apa,,insyaAllah next time..kita buat lagi,and then ajak semua datang..okay!..hopefully ko fun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...