Wednesday, March 14, 2012

BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH

assalammualaikum




BEN ASHAARI



Ceritakan kenangan anda sewaktu cuti sekolah dulu dulu dan perbezaan yang korang nampak dengan sekarang 



okay..cuti sekolah dulu-dulu la kan..memang syok gilo laa..kalau time dapat kalender jee masa awal tahun mesti dah cari..mana cuti sekolah..nah! bila tiba jee cuti sekolah..memang tak hingat dunia laa..main,main dan main saja..padahal kerja sekolah bertimbun..


bangun pagi-pagi mandi terus pergi main dengan kengkawan..main guli laa,main baling selipar la,main tangkap ikan..macam-macam laa..balik mesti petang..kalau tak petang tak sah..okay! yang best nya dulu masa cuti siap plan lagi nie..esok masak maggi..tapi bukan guna dapur gas..guna kayu arang..konon-konon tersesat dekat hutan..padahal dekat belakang rumah jee..


gambar hiasan belaka
 

Aku : caca telur tak ada laa..macam mana nak masak maggie nie?'


Caca: jap aku amik dekat rumah aku"


sabar je laa kan..* macam gini nak sesat dekat hutan?emm..hampehhh!


tapi tak sama macam budak-budak sekarang, cuti sekolah jee membute,pergi window shopping,pergi lepak-lepak,jamming etc..


dulu dan sekarang memang berbeza..INDAH nya bila dikenang semula.


sekian

17 comments:

Pka Rahim said...

hi! pka pon join segmen abg ben tau.
meh la datang melawat.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

terima kasih :)

puteri cahaya. said...

oh; nakal jugak ye... hehe http://ainblogger.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

apisv2 said...

Salam, dtg jenguk cerita cuti sekolah korang ;o

http://www.apisv2.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Miss Laviva said...

Zaman terindah = Zaman sekolah :)

Muhamad Azam said...

Dari segmen sama..

Jom ke blog saya pulak

http://blogbudaksengal.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html?showComment=1331709871583#c1332475745578840917

PrimaDonna Yuezuel said...

sari segmen yang sama...singgah share cerita....

http://aniqahayyu91.blogspot.com/2012/03/segmen-ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita.html

Gen2Merah said...

kenangan zaman kanak2 dulu memang indah2 kan.,..
salam ukhuwah

a m i R a said...

mira pun pernah buat cam tu .. camping kat belakang rumah .. blkg rumah mira hutan , so .. camping dalam hutan yang best sgt .. skg .. hutan dah kene tebang .. tinggal kenangan je la ..
ehh .. btw , mira follow tau :)

Cik Anis said...

dr segment sama.. nice.. anyway saya dh follow awak. jom follow kita balik :)

aimie said...

Ya memang indah waktu cuti dahulu :( rindu nya lahaai :O

dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com

Inas Syuhaidah said...

SINGGAH :)
BESTNYE (Y)

Inas Syuhaidah said...

SINGGAH :)
BESTNYE (Y)

Jahidih Saili said...

Salam..haha..bab sesat dalam hutan yg xtahan tu..pastu ambik telur kt rumah ye..haha..best2..mmg sgt seronok buat tu semua..kenangan manis..

sggah n follow dr segmen yg sama:)

athirah said...

zaman kecik memang susah dilupakan . sampai bila-bila pun kita ingat . masa tu la yang paling BEST! main tak hengat dunia ;) !!


*singgah dr segmen yg sama ;)

fizafantagirO said...

teringat betul zaman kecik2 dulu kan .. bestnya .. =)

nanieybarnieylurviey said...

untunglah dpt keluar mlm... sy dulu nk keluar siang pun pyh...

http://nanieybarnieylurviey.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Cik Kamoo said...

singgah dari Blog Ben mengenang kisah cuti sekolah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...