Sunday, August 14, 2011

char kuey teow dengan cakoi

assalamualaikum


Kali nie aku nak story mori tajuk yng kat atas tuh,
char kuey teow dengan cakoi,.Aku tak sure sangat ape ejaan nye,tapi
yang aku pasti ade bunyi jadilah kan,Asalkan bunyinye tak lari jauh
betul tak?


Hari tuh aku borak-borak dengan member aku tentang makanan wey,
pewhh! best tuh citer pasal makanan mase bulan pose,betul tak kan??
lepas itu ade lah satu member aku nie die bangkit kan isu
makanan kat atas nie,die kata dia teringin nak makan char kuey teow.
aku cakap cari jerk lah dekat kedai kan ade,kan3..


Die kata mane ade,sekarang dah jarang ade jual dekat kawasan tempat aku nie..
emm,aku dah mula pelik,lepas tuh die cakap lah char kuew teow tuh yang macam roti kat bawah nie>>





Dia kata benda yang kat atas nie char kuey teow,aku kata bukan lah.
char kuey teow yang mee kuey teow nya ade kuwah tuh,yang macam
gambar bawah nie...





Die kata bukan,aku ape lagi mulakan lah perdebatan dengan kawan aku tuh,
die tak percaya jugak,aku tanya pendapat kawan2 aku,yang lain semua sokong
aku,tapi dia masih menindakkan,aku tanya cikgu aku pulak,dia pun kata same
ape yang aku kata tadi,die terus terdiam..lepas beberapa hari,kiteorang
pergi library,tiba2 die datang dekat aku tunjuk kan satu gambar,
aku tengok betul lah ape yang aku cakap..char kuey teow ade kuwah..cakoi tuh
sejenis roti kot!Haha,aku bantai jerk,,akhirnya..aku menang jugak!haha


So sesiapa yang tak tahu lagi ape beza char kuey teow dengan cakoi,
aku dah selesaikan masalah korang nie..so lepas nie jangan salah cakap
pulak yee..malu pulak nanti...


By the way..!semalam aku makan kuey teow goreng udang,,!!aarrr,sedap!
huhu..aku salah seorang peminat  kuey teow..eemm,yummy!!aduh perut lapar!!
haha



SEkian...

7 comments:

Siti Nadzirah Zakariah said...

alang2 dah masuk blog, bila nak belanja aku ?

maszull said...

salam...sedapnya char kuey teow tu...:)

Nur~chan said...

owhhhh baru tahu char kuey teow tu apa...
kat simpang sibol adakan?

MR. SYAH said...

cakue tu kuih kegemaran aku.. lama plak xmkn.. char kuey teow pun lama xmkn.. argh! senang2 semua aku nk mkn.. heheh..

zakirul rahim said...

nad:boleh aje..t aku belanja ko k..
Maszull:sekalung budi dan jutaan thank you sebab
sudi follow dan sudi komen dan sudi
singgah...dan..sudi2..hehe
nur chan:mungkin lah,aku tak tahu lah fatin..
Mr.syah:hehe,kite boleh geng sebab minat yang same!

queenz intan soojung said...

ehem ehem,,skrg saye dh tau perbezaan nyer,,hehe

zakirul rahim said...

haha,bagus2 kalo dah tahu,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...