Monday, August 29, 2011

soalan releven semasa raya




sedar tak sedar lagi beberapa jam sahaja ramadhan nak berakhir
dan yang akan menjelma syawal..taraaa! Haha! excitednya nak raya.
Dan sedihnya nak tinggalkan puasa, so how your fasting? is it ok?
eermm,sendiri mahu ingat lah yer..


ok continue.
kalau nak raya soalan standard lah kan mesti ditanya,
contoh soalan:


how your preparation of Eid?


bape pasang baju melayu@baju kurung?


warna ape?


kuih raya beli ker buat?


raya tahun ini balik K.G sebelah mak ker abah?


hurrmm, betol tak soalan-soalan macam ginilah yang biasa ditanya.
sometimes bosan jugak nak menjawab, Nak nak 15 orang yang
tanya soalan yang sama,tak ker fedup mak nyah oiiii!. Hahaha..Ok fine
tak lawak..huhu


actually benda macam gini lah kita akan rindukan bila raya dah berlalu.
tak salah pun nak tanyakan..so jawab jerk lah selagi mampu..
kalau para reader tanya kan soalan tuh..ok aku jawab!



  • my preparation hanyalah biasa sahaja.
    taklah gempak sangat, alakadoo jer..=')
  • tahun nie baju melayu sepasang sahaja,save bajet! Hahatapi inSyaAllah ianya akan bertambah bila duit bertambah..
    nampak tak hypothesis kat situ..Haha
  • tahun nie aku pilih warna cokolat..!tak tahu kenapa?
    tibe-tibe ilham datang katakan warna cokolat! hoho=D
  • kuih raya,ade yang beli dan ada yang buat sendiri,diulangi
    ade yang buat sendiri okayy! Ape?ingat aku tak tahu nak buat
    kuih raye kerrr??
  • biasanya balik K.G belah mak then sebelah abah.
    tak tahu kenapa? Dah tradisi koott...


ok,cukup.. 

nah layan gambar...


haha! raya,raya,raya



tak ada kena mengena dengan tittle..Haha!
saje buat gempak..



ketupat oh ketupat..


sekian..

1 comment:

yad'z said...

hahha.. selamat hari raye.... jemput2 datang umah ye..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...