Wednesday, August 3, 2011

Puasa,puasa,puasa

assalamualaikum,
atok oh atok..hehe


pewhh! Dah lamekan aku tak buat entry dekat dalam blog nie..dah hampir bape minggu dah.
ntah lah kenape aku malas sangat nak menaip.. Tak ade mood ar, Tapi sekarang korang jangan takut
aku akan buat entry arrrr...suke kan,suke kan, Hahaha..*serius sengal!!


Hari ini kite cerite puase nak tak?? Hah!! tak nak..kenape?? tapi aku nak cerit jugak.. Peduli ape aku!! *Hehe..hari ini hari ketige puase..perasan tak mase berlalu sangat pantas.. Perasan tak!!??
kalo tak perasan memanglah ko orang yang perasan,Hehe..siape yang perasan tuh,same lah kite.! Boleh geng..:) set sikit!hah bagus2..


Setakat 3 hari berpuase nie.. Alhamdullilah semuanya berjalan dengan  lancar,sangat bersyukur sebab puasa kali ini rase sangat menyeronokkan, Ntahlah kenape jah?,aku pun tak tahu..mungkin aku lebih beriman kot tahun nie..Haha*gelak setan..Eh,Eh,Eh..mane ade setan dalam bulan puase
nie..ermmm..

*baru masuk isi pertame!!*haha,panjangkan intro aku..



Cerita pasal puase,mesti korang banyak pengalaman manis@pahit mase 
bulan puase..Eh,Eh,Eh..
puase mane ade bulan,sorry2 bulan ramadhan..Hah baru betul!!
ok continue,bohong lah wei kalo you all's tak ade pengalaman manis mahupun pahit mase 
bulan ramadhan..meh!citer lah dengan aku sikit..


Tapi sebelom korang cerita lebih baik dan lebih afdal aku cerita dulu,, Sebab aku,sebab aku...
sebab aku...sebab aku punye suke lah!!Hehe..*tibe2
pengalaman aku tak ada lah seadvant mane..setakat curi2 makan kat dapur tuh,
standard lah kan..perkare kecil jerk tuh..Hehe..Tapi,tapi,tapi..itu semua mase aku kecik
dulu lagi,5/6 tahun lepas,,tapi sekarang dah berubah lah nyah..giler kamu
kalo aku nak buat benda yang macam gitu lagi..berdose tahu!!


Pengalaman lain,ermm..tak ingat ar..biase lah dah meningkat remaje nie,so pengalaman silam dah lupa,Malas nak ingat2 semula..*hehe..tapi kat sini aku nak share ar sikit doa hari untuk bulan Ramadhan..aku bagi untuk hari ketige k!


Doa hari – 3

Yaa Allah! Berikanlah aku nizki akal dan kewaspadaan. dan jauhkanlah aku dari kebodohan dan kesesatan. Sediakanlah bagian untukku dari segala kebaikan yang KAU turunkan, demi kemurahan-MU, Wahai dzat Yang Maha Dermawan dari semua dermawan!
*
sumber internet..



cukuplah sampai sini jeeee..segala merepek dan merapu adalah kesilapan tak sengaje ok!!
By the way.. Happy fasting..assalamualaikum w.b.t







2 comments:

cik tikah said...

thanks for the doa :)

zakirul rahim said...

welcome cik tikah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...