Sunday, October 2, 2011

aku dah pergi haji 2 kali...korang bila lagi?

assalamualaikum..


haji? rukun islam yang ke lima buat umat islam..dan wajib
kepada mereka yang mampu dan sihat tubuh badan..


aku tahu sekarang sedang musim haji bukan?so semua orang berpusu-pusu
untuk menunaikan haji, tak ketinggalan jugak buat aku dan rakan-rakan
aku, tapi kami semua bukan menunaikan haji yang kat mekkah tuh!
kitaorang menunaikan haji dekat kulai jerkk!


PPD kulaijaya,johor bahru telah mengadakan satu program yang dinamakan
Program Amali Haji Perdana yang disertai oleh seluruh sekolah yang
berada di daerah kulaijaya! so,bila sahaja cakap daerah kulaijaya
sudah semestinya sekolah aku pun join sekali lah program ini,


actually benda alah ini pertandingan rupanya,so bila dilabelkan
sebagai pertandingan sudah tentu kita kena buat latihan 
dan buat persediaan yang rapi lagi rapat! haha,tak ada kena mengena!


pada minggu ini sahaja aku hampir mis 4 hari belajar untuk membuat
latihan dekat sekolah,woow! lame tuh,dah lah nak SPMkan..so
now hasilnya...alhamdullilah sekolah aku SMK Seri Pinang telah
berjaya mendapat top 5 antara 15 ker 16 tak sure buah sekolah,
dan lebih gembira lagi antara top 5 tuh nama sekolah aku disebut dahulu,


so,sangat-sangat happy kerana penat lelah kami berlatih selama 4
hari dibawah cahaya matahari yang mencanang di atas kepala bersama
ihram berhasil dengan kejayaan..Alhamdulillah tuhan bagi rezeki..
now call me "HAJI ZAKIRUL"


update dah pagi-pagi macam nie,so ayat tunggang langgang..
esok insyaAllah aku show kan gambar-gambar yang aku snap-snap
semasa Program Amali Haji Perdana! okkaaayyss!..


sample kain ihram,,kainnya tebal..
cuba ko bayangkan memakai kain tebal
macam selimut berdiri dibawah cahaya matahari
tak macam berkuah pulakkan..!
sekian..


Bebelan khidmat:kepala pening plus penat plus happy!

6 comments:

Popoi said...

alhamdulillah~~ ^___^

maya anis said...

wahh..besnyer..

Nur Aischa said...

tahniah ya menang tuan haji zakirul :D

zakirul rahim said...

@popoi :alhamdulillah...=)

zakirul rahim said...

@maya anis: yupp memang best giler...=)

zakirul rahim said...

@nuraischa: hehe,thank you..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...