Tuesday, September 27, 2011

tuhan adil,komfirm adil! cayalah..

assalamualaikum,




huh! rindu rasanya bila lama dah tak buat entry kat blog nie,bukan apa
jahh,cuma busy sikit dengan kerja sebagai student..dah 5 harikan
aku tak edit blog nie,dah berabuk dah plus berkulat plus basi dan
plus plus..tambah sendiri okayss!! hehe


okay! continue,tuhan adil,memang adil..memehlah!tuhan tak pernah tipu kita,
kalau tuhan tipu memanglah ko tipu..tuhan memang menentukan
segala-galanya, tapi tuhan tak akan ubah nasib kita kalau kita
tak nak ubah sendiri..betul tak? 


mungkin lepas nie ko akan rasa,ee bodohnya budak nie sejarah,?
ee,kenapa budak nie nak bangga-bangga? ee,kenapa budak nie baru
nak dapat A? dan, ee,kenapa budak nie comel sangat! haha,,mengarut!!
itulah feeling yang akan korang rasa bila dengar cerita aku nanti,
aku rasa tak salah untuk aku berkongsi apa yang aku dapat daripada
tuhan untuk korang semua kan,kan~


ok! let start>>


sejarah? ohh! tidak..memang tak minat giler?aku tahu korang pun
senasib dengan aku? yess! memang aku mengaku aku tak suka sejarah.
memang tak suka! faham.. tak tahu kenapa?dan sebab ape?
mungkin subjek itu terlalu banyak fakta dan terlalu banyak tarikh 
penting untuk ingat,kan..


kalau nak tahu,memang sejarah aku cukup-cukup makan jerk,memang
kalau orang kata tuh asyik muka aku jerk lah yang dapat markah rendah sekali
kat dalam kelas,tapi tak adalah sampai tahap gagal..
setakat nie ahamdulillah aku tak pernah gagal sejarah..setakat lulus?
korang nak ker setakat lulus? tak nak kan,mesti kita nak lebih baik..


dipendekkan cerita,tadi masa sebelum rehat ada waktu sejarah,
maka,aku kan baru habis trial,so memang excitedlahkan nak dapat
kertas,aku memang dah jangka dah nama aku mesti yang antara
terakhir..so,aku pun busy body lah tanya kawan aku,ko dapat bapa?
ko dapat bapa?semuanya A..ermm,dalam lubuk hati aku berkata
alangkah bestnya aku dapat A dalam sejarah..tak pernah dapat A..
ko nampak tak bertapa bodonya aku dalam sejarah! sedih bukan?=(


so,sedang rancak berbual,cikgu panggil nama aku..aku dah suka-suka
dah,sebab aku tahu markah aku akan rendah punya..tup,tup..
hah! amek ko! dapat A nyah makkk!!! giler  ah..memang tak percaya 
sangat-sangat,sampaikan aku cakap dengan cikgu aku,betul ker nie
cikgu??


so,bila aku renung-renungkan, yess tuhan memang adil..tak semestinya
kita dibawah tak akan naik kat atas,dan tak semestinya di atas
takkan turun bawa, caya lah,,Tuhan memang adil..mungkin berkat
dan kesungguhan aku selama ini tuhan tunjukkan hari ini,memang
mulut aku tak mampu berkata ap-apa melainkan
Alhamdullilah,terima kasih Allah...itu sahaja..








sekian..
Bebelan khidmat:ko mintak apa yang ko nak dari Allah,tapi dengan cara
yang betul dan bersungguh-sungguh,,

insyaAllah,SPM akan lebih baik dari trial..doakan kejayaan aku okay!

2 comments:

Nur Aischa said...

wahh bestnya dpt A sjrh :D tahniah ya!

zakirul rahim said...

aischa: alhamdulillah,dapat A..Thank you ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...