Saturday, February 4, 2012

Hari jumaat jerk mesti kena buat baik? apa kes?

assalamualaikum..
(kalau tak jawab kena kentut dengan aku)haha




hello peeps?




okay..back to the topic..hari jumaat jerk kena buat baik..kononnya hari segala penghulu hari..emm? kenapa macam gitu?


layan --->>


hari jumaat jerk buat baik..
hari lain buat jahat??


Hari jumaat jerk tipu dosa?
hari lain tipu dapat pahala?


erk? @#$%*&!*


Hari jumaat tak baik mengumpat?
hari lain baik mengumpat?



haha! aku pernah dengar ada artis
buat statement macam kat atas nie..
tapi sekarang alhamdulillah dia dah bertudung pun..












cukur bulu dan potong kuku adalah amalan sunat
semasa hari jumaat..kalau tak salah..










“Hari paling baik dimana matahari terbit pada hari itu adalah hari Jumat. Pada hari itu Adam diciptakan, dan pada hari itu pula Adam dimasukkan ke dalam surga serta diturunkan dari surga. Pada hari itu kiamat akan terjadi. Pada hari itu terdapat suatu waktu dimana tidaklah seorang mukmin shalat menghadap Allah mengharapkan kebaikan kecuali Allah akan mengabulkan permintaannya” (HR Muslim)...


so, kenapa macam tuh..ayuh kita ubah persepsi tentang hari jumaat..
janganlah hari jumaat jerk macam alim ulamak tapi bila hari selain hari jumaat macam orang tak siuman..tak guna jugakkan..so,sama rata..


tapi lebihkan pada hari jumaat..okay??Sebelum terlupa..


"SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL YANG KE 1433H"




#entry memalam buta..sanggup bersengkang mata demi anda semua wahai pembaca..haha! =)




Sekian..

4 comments:

gadishebat. said...

statement ni macam tak kena je
"tak semestinya hari jumaat tak boleh buat jahat..boleh tapi dielakkan.."

baguslah if they do good things on Friday.mungkin skrg sehari,nanti akan datang 2 hari,lama-lama dorang boleh berubah. there are good things in every person, Allah dah tanam sifat tu. cuma kita ni hidup untuk cari jalan to be that person yang Allah cipta. :)

Nana said...

Hayy budak bandar!

zakirul rahim said...

Gadis hebat : hehe..sori2 kalau rasa tak kena..sori sangat..entry ini dibuat secara terburu-buru..but thank sebab komen..okay..! em..ini hanya pandangan dan pendapat dari saya sahaja..nak setuju atau tidak..depand dekat orang yang baca..hehe..once again..sorry..

zakirul rahim said...

Nana : yeee..hahaha! 'bandar' lah sangat..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...