Saturday, January 14, 2012

Mana adab kau?Wahai manusia!

assalammualaikum..


hello peeps!




tadi baru sahaja aku jejalan di Youtube,saja nak melepaskan bosan kononnya..tub tub,aku terbacalah satu komen nie..memang aku tak boleh tunjukkan komennya dekat sini,sebab blog aku nie tontonan umum,makcik pakcik,artis,wartawan,semua baca blog aku..hah! perasan deh!errkk!






Dan komen itu berbau unsur negatif! Hello..macam gitu ker orang malaysia? mana bahasa kau? adakah menjadi satu trend untuk cakap benda-benda  lucah dikhalayak ramai? eh! come on lah..you orang malaysia so,patut ker cakap benda-benda macam gitu dalam laman sesawang nie!


tak kiralah kat mana sekalipun dekat Facebook ker? Twitter ker? Myspace ker? you as a malaysian people..kau sepatutnya jaga percakapan kau..ingat ini eropah ker?


tak malu ker kau cakap macam tuh??








so?apa pandangan anda? macam gitu ker orang malaysia?yang dikatakan penuh budi bahasa? tapi mana? tak nampak pun budi bahasa nya..


aku as a rakyat malaysia..rasa sedih bila ada sesetengah orang cuba untuk menjatuhkan orang lain..malah yang lagi menyedihan sesama islam..kenapa?


pikir-pikirkan...


sekian..

8 comments:

yad'z said...

tak kira lah orang malaysia ke orang mana ke.. tapi as melayu and islam.. dah dididik untuk jaga tatasusila and adap sopan.. kita yang mampu tegur kita tegur.. =)

zakirul rahim said...

yad: yess betol lah tuh...hehe

Nur Aischa said...

tula pasal,kdg bila aisyah buka youtube pun ada terbaca komen2 org kita yg suka maki2 mcm tu.. hmm tak membina kan :(

zakirul rahim said...

nur aischa: yupp..tahu tak pew..ntah pape jerk..

fyna said...

setiap bahasa yang kita guna melambangkan keperibadian kita sendiri.



p.s : fyna follow blog nih... ;)

zakirul rahim said...

Fyna: yess i agree that..hehe

Shereen Yahya said...

memalukan je ...

zakirul rahim said...

Shereen Yahya: well..tak tahu nak cakap ape kan..itulah kenyataan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...