Sunday, December 26, 2010

siapa lebih jimat?



assalammualaikum,*tok,tok,tok...ade orang tak..
hehehe!(jawap ok,tak jawap dose)
hari ini,aku datang pagi-pagi nak melontarkan satu petanyaan kat korang
semua?soalannye berbunyi macam gini,
antara lelaki dan perempuan,yang mane satu kah yang paling pandai
berjimat cermat??
kalo kata perempuan angkat buku lali,
kalo korang kata lelaki angkat siku,
hah!aku dah nampak dah,ramai orang yang menggangkat siku,
tuh tandenye,esok nak raye!eh,eh,eh,eh,
sorry-sorry,(bukan sorry lah tapi maaf)
tuh tandenye lelaki lagi pandai berjimat,!betul ker?

hah!mari ramai-ramai kite bincangkan.
bagi pandangan aku lah,memang betul lelaki lagi jimat daripada perempuan
setuju tak lelaki?mesti ar setuju.lelaki mesti nak menegakkan maruah lelaki.
yer dak budak-budak lelaki kat luar sane..
sebab ape aku cakap lelaki lebih berjimat daripada perempuan?
korang tengok jerklah,kalo kat shopping complex tuh,
hampir 80% adelah golongan wanita yang berada disitu
berbanding golongan lelaki yang hanya 20%.
tuh bermakne,perempuan nie suka melabuhkan duit mereka
dengan bershopping berbanding dengan lelaki.
selain itu juga,perempuan nie die pantang tengok kalo
ade sale sikit jerk mesti nak pergi,
kalo lelaki tak,die relax jerk,tak excited sangat.
tol tak?hehe!

disamping itu jugak,perempuan nie suka beli barang yang pelik-pelik,
yang ntah ape-ape jerk,
kalo beli pakai tak ape,tapi beli tak pakai langsong,
membazir jerk kan,tengok lelaki,tak adenye nak beli barang yang pelik-pelik
sebab lelaki nie lebih berfikiran kehadapan,yela..kalo
lelaki tak simpan duit karang macam mana nak jaga anak bini,
nak bagi makan ape kalo tak ade duit,makan pasir?
oh,no.no.no..
lagi satu yang aku dapat kenal pasti,perempuan nie lebih
gemar berwindow shopping,dari sini lah berlakunya
pembaziran,sebab ape,tengok yang ini cantik,
yang itu pun cantik,yang sana lagi cantik,so ape lagi belilah semua,
akibat rambang mata..

Dari sudut pandangan yang lain, wanita sebanarnya lebih
 pandai memilih berbanding lelaki,
sebab itu masa yang dihabiskan begitu lama
 dibandingkan masa yang di ambil lelaki, bayangkan 
kerana sehelai baju, masa diambil wanita  hampir sehari suntuk,
 walaubagaimanapun, masa yang di digunankan itu tampak lebih berbaloi,
 kerana kaum wanita memilih yang terbaik dari segi kualiti dan harga.

akhir sekali,sebarang cadangan dan kriktikan boleh
dilontarkan kepada 999,atau untuk lebih mudah lagi
hanya hantarkan mesej anda taip CBB <jarak> cadangan anda dan hantar ke 7676
caj dikenakan 50cen..mengikut syarat dan terma
yang ditetapkan...hehehehe!


*kalo nak tambah ape ker.komenlah yer..
*kalo tak puas hati komen lah yer..
*kalo ade salah ker tegur lah yer..
BTW thank you..:)


sumber:80%dari sume diri sendiri
20%dari sumber orang lain

3 comments:

Siti Nadzirah Zakariah said...

mok..laky r boros..rokok everytime! pastu x reti simpan wet..huhu..sebenarnye aku boros gak..boros ok bukan boroi! bace betol2..

areteacar said...

for me, it's depend on the person lorh.. :)

zakirul rahim said...

nad: hahaha...aku rase tak semua lelaki boros mok,dan tak semua lelaki merokok....hehehehe

aretearar: erm,yela,,,depend,,,,huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...