Tuesday, December 14, 2010

wanita zaman sekarang part 2

salam 
hai

topik wanita zaman sekarang bersambung
part 2 pulak..
post yang sebelom nie aku dah sentuh
kepada aurat kali ini aku sentuh pasal
percakapan wanita sekarang.
(ini sentuh tak haram arr,,jangan takut,,)
hehehehe

korang perasan tak sekarang nie
wanita di Malaysia selalu
cakap perkataan yang tak senonoh
atau erti kata lain perkataan yang
lucah!!
sebagai contoh:
*babi ko!
*pukimak ko!
*sial ko!
kalo yang lagi teruk,ade yang 
cakap kemaluan lelaki
ataupun kemaluan sendiri..
contoh ayatnye aku tak boleh bagilah
sebab blog aku nie open..dibaca oleh
 nenek2,pakcik2,atok2
.so,tak boleh lah
aku nak dedahkan..
huhuhu
nanti karang nenek ikut pulak
cakap macam tuh..hehehe

sambung balik..
tak boleh ker kalo tak cakap perkataan 
yang macam tuh?
kan banyak lagi perkataan@bahasa yang lagi
baik dan lagi elok untuk dicakap.
macam kat Malaysia nie tak ade
perkataan lain jerk.

aku tak nafikanlah yang aku selalu juga 
cakap macam tuh,tapi berbatas2 lah.
(sawah padi pun tahu ade batas
tak kan cakap tak ade batas..huhuhu)
ini tidak..tak kira perempuan atau
lelaki,main bantai jerk cakap.
ishh2x..tak tahu lah pakcik nak 
cakap aper yer anak2.
hehehe

tapi bukan semua golongan wanita
yang berperangai macam nie,
hanya segelintir sahaje,
dan...
bukan semua wanita didunia nie
macam tuh,betul tak?
kalo semua macam tuh
abis lah dunia..

so,kesimpulannye,renung2kan lah
dan selamat beramal.
ingat.budi bahase budaya kita..
kesian kementrian buat kempen
tapi korang tak endahkan pun..huhuhu

ape2 pun,fikir2kan lah yer.
kalo dah terbiase cakap macam tuh,
kurang2kanlah biase tuh,bukan aper
syaitan memang suke kita cakap
macam tu,almaklum lah
syaitankan memang nak kita dapat
dosa..
jadi nasihat ini aku tujukan bukan sahaja
pada golongan wanita,tapi
pada golongan lelaki juga dan
kepada diri aku sendiri..


hahahaha..
poyo habis aku nie...

6 comments:

AnisZahra said...

Hehehehe. :) terasa aiiii. :D

zakirul rahim said...

anis:terase ker???sory k...xder niat pun nak terasakan awak..hehehe

hakimi said...

bkn pempuan jer macm ue...laky pon ade,,suke crik kesempatan kt pempuan...ckp perkataan mcm ue prkre biase...

zakirul rahim said...

erm..betol2...

queenz intan soojung said...

yg penting,,aku wanita yg baek,,kan kirul??

zakirul rahim said...

iyer intan..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...